Stroški dostave

Stroški dostave so 3,50 €. Pri nakupu nad 80 € ne zaračunavamo poštnine.

 
 
 

Prodajalna Komet

Delovni čas:

pon. - pet.: od 9:00 do 17:00

sob.: od 8:00 do 12:00

ned.: zaprto

 
 
 

Aktualno

PIŽAME preteklih sezon sedaj samo 10,00€.

 
 
 

Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi perila

Bombaž: naravno celulozno vlakno oz. vlakno iz naravnih celuloznih polimerov, visoke hidrofilnosti (vpojnosti vlage oz. znoja), visoke termoizolacijske lastnosti. Vlakno je torej naravnega rastlinskega izvora. Izdelki nudijo prijeten občutek na koži ter udobje pri nošenju.

Viskoza: je regenerirano celulozno vlakno, kar pomeni, da je vlakno proizvedeno po kemičnem postopku iz naravne celuloze. Vlakno ima še večjo hidrofilnost od bombaža, visoke termoizolacijske lastnosti, bolj mehak otip, ima pa nižjo pretržno silo − še posebej v mokrem stanju. Proizvajajo se kot neskončne filamentne niti, ki se lahko nadalje uporabljajo (Reyon) ali pa se režejo na kratka vlakna in nato predejo v preje različnih finosti. Izdelki nudijo prijeten občutek pri nošenju.

Modal: je regenerirano celulozno vlakno, kar pomeni, da je vlakno proizvedeno po kemičnem postopku iz naravne celuloze. Vlakno ima visoko hidrofilnost, visoke termoizolacijske lastnosti, boljšo pretržno trdnost od viskoze in še bolj mehak otip. Iz teh razlogov nudi še bolj prijeten občutek in udobje pri nošenju izdelkov.

Modal micro: je po kemični sestavi regenerirano celulozno vlakno oz. dejansko modalno vlakno s to razliko, da se pri postopku proizvodnje prede iz mnogo tanjših filamentov, iz katerih se dobijo finejša vlakna. Iz teh razlogov imajo vlakna še boljše lastnosti, kot so hidrofilnost (vodovpojnost), izredno mehak otip, izdelki pa nudijo visoko udobje pri nošenju.

Svila: je naravno beljakovinsko vlakno, ki se v obliki neskončnih niti (filamentov) pridobiva iz kokonov sviloprejke. Je torej vlakno živalskega izvora. Vlakna in izdelki iz njih nudijo visoko hidrofilnost, zelo prijeten otip, briljanco barv in udobje pri nošenju.

Poliamid: poliamidi so kemična vlakna, sintetičnega izvora, ki se torej proizvajajo iz sintetiziranih polimerov in predejo v obliki filamentnih niti. Vlakna imajo nižjo hidrofilnost (vodovpojnost) in zelo visoko pretržno trdnost. Na trgu se pojavljajo pod različnimi komercialnimi imeni: Perlon, Nylon, Meryl. Pri perilu se v glavnem uporabljajo v mešanicah z elastani, ki pripomorejo k večji funkcionalni uporabnosti izdelkov. Izdelkom nudijo enostavne vzdrževalne lastnosti ter udobje pri uporabi.

Poliamid micro (Meryl): so po kemični sestavi, enako kot poliamidna vlakna, sintetična vlakna, s to razliko, da se pri postopku proizvodnje predejo iz mnogo tanjših filamentov, iz katerih se dobijo finejša vlakna. Iz teh razlogov imajo vlakna še boljše lastnosti, kot so hidrofilnost (vodovpojnost), izredno mehak otip, odvajanje (transport) telesne vlage − izdelki »dihajo«. Na trgu se pojavljajo pod različnimi komercialnimi imeni. Poliamid micro Meryl pomeni, da gre za poliamid micro vlakno italijanske firme Nylstar.V programih perila, izdelkov za šport, prosti čas ter rekreacijo se večinoma uporabljajo v mešanicah z elastani in s tem nudijo visoko udobje pri uporabi.

Poliamid micro vlakna ohranjajo visoke pretržne trdnosti in enostavne vzdrževalne lastnosti navadnih poliamidnih vlaken, z določenimi lastnostmi pa se približujejo naravnim vlaknom. Tako jih po svojih funkcionalnosti na večini področij oblačenja že prekašajo.

Poliester: poliestri so kemična vlakna, sintetičnega izvora, ki se torej proizvajajo iz sintetiziranih polimerov in predejo v obliki filamentnih niti. Vlakna imajo nizko hidrofilnost (vodovpojnost), zelo visoko pretržno trdnost, visoko termično stabilnost ter visoko obstojnost na svetlobo. Na trgu se pojavljajo pod različnimi komercialnimi imeni: Diolen, Dacron, Trevira, Tergal, Terital itd. Pri perilu se veliko uporabljajo pri pletivih za termično oblikovanje košaric. Zelo veliko pa se uporabljajo pri izdelkih za šport, prosti čas ter vrhnja oblačila.

Elastan: so kemična vlakna, sintetičnega izvora, se proizvajajo iz sintetiziranih polimerov in predejo v obliki neskončnih - filamentnih niti. Gre za vlakna z ekstremno visoko elastičnostjo. Kot sama se redko uporabljajo, največ pa v mešanicah z drugimi sintetičnimi ali naravnimi vlakni. Elastani se danes uporabljajo na vseh področjih oblačenja: perilo, kopalke, šport, prosti čas in rekreacija, zgornja oblačila. Zaradi prisotnosti elastana v materialih se izdelki lepo prilegajo telesu, pri aktivnostih in gibanju pa ni občutka utesnjenosti ali stiskanja določenih delov telesa. Razen tega se izdelki veliko manj deformirajo in mečkajo pri uporabi. Prisotnost elastanskih prej v izdelkih nudi uporabniku veliko udobja pri nošenju.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.